Automaták üzemeltetése » Milyen automatát válasszak?

Milyen automatát válasszak?

Az ügyfelek és a munkatársak a hosszú munkanap vagy a várakozással eltöltött idő során mindig örömmel fogadják, ha széles italkínálatból választva enyhíthetik szomjúságukat. Ennek az igénynek a kiszolgálására az irodák fenntartói és a munkáltatók csakúgy, mint a nagy látogatottságú és forgalmas helyek fenntartói mindig igyekeznek a legmegfelelőbb italautomata típust kiválasztani.

 

Italautomata vagy kávégép?

Az automaták között vannak olyanok, amelyek előre elkészített italok porított kivonatából friss hideg vagy meleg víz hozzáadásával készítenek különböző italokat. Miután ez egy régóta ismert és sokszorosan kiforrott technológia, ma már ilyen eljárással nagyon nagy választékban tudunk italokat készíteni. Hideg szörpöket, meleg leveseket, kávékat, kávékülönlegességeket csokoládés italokat és sokféle teát. Ha a látogatóknak egy ugyanazon helyen sokféle italfogyasztási igénye is felmerülhet, pl. uszodai öltözők előtere, akkor ilyen széles választékot biztosító automatát célszerű választani.

Vannak azonban jellemzően olyan irodai szituációk, ahol inkább csak kávé, kávéféleségek és teák fogyasztására van igény. Ilyenkor vagy a babkávéból dolgozó kávégépeinket tudjuk ajánlani, vagy az előre lefőzött kávékivonatot kapszulákból feldolgozó kapszulás kávéfőzőgépeinket.

 

Körülbelül milyen italfogyasztás várható?

Akár italautomatát akár kávéfőzőgépet tervezünk üzemebe állítani, érdemes előzetesen valamilyen becslést készíteni azzal kapcsolatban, hogy kb. hány adag ital elfogyasztását kell tudni heti vagy havi távlatban az adott italautomatának, illetve kávéfőzőgépnek biztosítani. Miután az italfogyasztás nagysága meghatározza a szükséges víz mennyiséget, csakúgy mint az italkészítéshez felhasznált italporok, kávék, kapszulák vagy szemes kávék mennyiségét, ezért annak érdekében, hogy az automata töltésére csak a nekünk megfelelő gyakoriság szerint legyen szükség, érdemes a megfelelő méretű automatát vagy kávégépet kiválasztani a kínálatból.

A választásban a megrendelőnek csak a fogyasztás mértékére kell becsléssel rendelkezni. Az elérhető géptípusokról kollégáink minden megkeresésre szakértő felvilágosítást tudnak nyújtani. Ha kérdése van, forduljon Ön is bizalommal kollégáinkhoz.

 

Vezetékes ivóvíz vagy víztartály?

Kollégáink az italautomata kiválasztása során mindig felteszik a megrendelőnek azt kérdést, hogy a telepítési hely közelében van-e lehetőség vezetékes ivóvíz vételezésére. Vagy inkább olyan automatát keresünk, amelyben beépített víztartály az ivóvíz rendszertől függetlenül is biztosítani tudja az italkiszolgálást. Ha van bármilyen elképzelés azzal kapcsolatban, hogy hol kapna helyet a telepítésre kerülő berendezés, érdemes a kapcsolatfelvétel előtt tájékozódni a víz vételezés lehetőségeiről.