Brita professzionális vízkezelők

A vezetékes ivóvíz minősége nem feltétlenül tesz jót a vizet használó ipari berendezéseknek. 

PURITY módszer a vízkeménység ellen

Miért a Brita?

Innovatív szűrési koncepció, amely az adott felhasználási területre kiváló vízminőséget garantál.

Az ivóvízhálózatba kötött Brita vízszűrők mindegyike az adott felhasználási területre, a sajátosságokat figyelembe vevő speciálisan kifejlesztett termék.

Vízlágyító és vízszűrő egyben, vagyis a hozzá kapcsolt berendezés vízkövesedés elleni védelme  mellett a kijövő szűrt víz optimális jellemzőkkel bír (például az elkészített kávé vagy tea íze, illata, megjelenése,…). Így például vendéglátóipari és sütőipari berendezések működtetéséhez alkalmazható olyan területeken, ahol a víz kifogástalan minősége elengedhetetlen. 

A vízkzelő egység rendkívül egyszerűen szerelhető, kezelhető, cserélhető, a patronok élettartama akár digitális kijelzőn keresztül is pontosan követhető, valamint az üzemelése alatt mindvégig egyenletes minőséget produkál. Minden termék hatóságilag és független intézetek által bevizsgálásra került, magyar engedélyekkel rendelkezik.

 

Működési elv

Az egyes szűrőanyagok és komponensek összeállítása a mindenkori alkalmazásnak speciálisan megfelelő. Az egyenletes áramlási útvonal megakadályozza a nemkívánatos vízkeveredés kialakulását és garantálja a karbonát keménység konstans csökkentését. A szűrőanyag fentről lefelé haladva egyenletesen és teljes mértékben kihasználásra kerül. Az IntelliBypass szabadalmaztatott technológia lényege, hogy egy átfolyási mennyiségtől független vízkeverés biztosítja, hogy speciálisan kis vízelvételnél (pl. eszpresszó kávé) is egyenletes maradjon a vízminőség.

1. Előszűrés: A szűrőbemenetnél elhelyezkedő réteg a nagyobb szemcséket tartja vissza, mint pl. homok, és gondoskodik a bejövő víz optimális elosztásán, a következő réteg legjobb kihasználása érdekében.

2. Vízlágyítás: Egy ioncserélő csökkenti a karbonát tartalmat és akadályozza meg a vízkőlerakódásokat

3. Aktívszenes szűrés: Zavaró íz és szaganyagok kerülnek eltávolításra

4. Mikro szűrés: A szűrési folyamat végén a mikro szűrő visszatartja a 10 μm-nél nagyobb szemcséket.

 

Kivitelek

A német Brita cég vízkezelő berendezései cserélhető patronos megoldású rendszereket jelent, ami hosszabb távon költségkímélőbb megoldást kínál, illetve a későbbi szervízdíjak csökkentésének fontos eszköze a megelőzés. A berendezések különböző mérettel és kapacitással állnak rendelkezésre, hogy Ön az igényinek legmegfelelőbbet választhassa.

BRITA Professional víztisztítói a bevált PURITY Technologián keresztül kínálnak megoldást: a PURITY Quell ST, egy karbonát eltávolító szűrő. A négyszeres szűrés közben a vizet először egy előszűrésen engedi át, ahol a durvább szennyeződések tapadnak meg, pl. homokszemek. A következő fázisban egy ioncserélőnek segítségével a vízkövet képező ionok kerülnek kivonásra. Ezt követi az aktív szénszűrés, ami csökkenti a kellemetlen szagokat és ízanyagokat. Végezetül a vizet egy gyapjú finomszűrőn engedi át, ami a nem kívánatos, legfeljebb tíz mikrométer (μm) nagyságú részecskéket szűri ki. A bekerülő víz egy beállítható mennyiségű lágyítatlan része egy speciális áramlási útvonalon keresztül – durva-, finom-, és aktív szénszűrésen keresztül – kerül kezelésre, ahol eltávolításra kerülnek a nemkívánatos szagokat és ízeket okozó anyagok, majd végezetül ezt a szűrletet vezetik vissza a lágyított vízbe. Ezzel a módszerrel megőrizhető az ásványi anyagok aránya, és szabályozható marad a kilépő vízkeménység.


A Brita küldetése: kiváló vízminőséget mindenkinek!